Класична запіканка з сиру – досить просте у приготуванні ласощі, улюблене нами з дитинства. Сирний десерт виходить дуже смачним, ніжним за структурою і зникає за лічені хвилини. Нескладний рецепт вийде навіть у молодої господині, головне – слідувати інструкції. Готову запіканку розріжте на порційні шматочки і за бажанням прикрасити цукровою пудрою, сметаною або варенням. Насолоджуйтеся смачним і ароматним десертом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сир – 500 гр.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 3 ч. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Ванілін – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичної сирної запіканки. Сир пропустіть через м’ясорубку або протерти через сито, а також можна просто за допомогою заглибного блендера довести до однорідного стану.

Заздалегідь розтопіть вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Яйця збийте з цукром. У сирну масу вилийте розтоплене вершкове масло, яєчну суміш, манку, ванілін і сіль. Все ретельно перемішайте.

Родзинки заздалегідь переберіть, добре промийте під водою, викладіть на паперовий рушник і дайте йому трохи обсохнути. Перекладіть в тісто і акуратно перемішайте, щоб він рівномірно розподілився в сирній масі.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла. Перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Змастіть верх сметаною. Випікайте 25 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Вийміть запіканку з духовки і дайте охолонути. Готову запіканку акуратно перемістіть на блюдо.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка зі сметаною