Коли гості на порозі, і потрібно терміново приготувати смачний десерт до чаю, дуже корисно мати в запасі рецепти простий і швидкої випічки. Цей рецепт сирних мафінів в силіконових формочках – як раз з числа таких. Ще швидше і зручніше стане процес приготування, якщо взяти міксер. А використання силіконових формочок полегшить витяг вже готових виробів після випікання. Найкраще смак і текстура цих маленьких кексів проявиться тоді, коли вони повністю охолонуть. Скоринка також злегка затвердіє і створить приємний контраст з повітряним м’якушкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир 9% – 130 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Як почати готувати сирні маффіни в силіконових формочках? Вершкове масло одразу дістаємо з холодильника, щоб до моменту приготування тіста воно встигло розм’якнути. Поміщаємо його в миску і засипаємо цукровим піском. Міксером збиваємо масляну масу протягом пари хвилин.

Додаємо в цукрово-масляну суміш яйця по одному, ретельно вимішуючи масу після кожного додавання. Потім кладемо сир і міксером на низькій швидкості вмішуємо його в загальну суміш. Повинна вийти пастоподібна маса, схожа на крем. Поверх висипаємо попередньо просіяне борошно, розпушувач і сіль. Замішуємо тісто, використовуючи низькі обороти міксера. Консистенція готового тіста виходить густої, в’язкої і пластичною.

Силіконові формочки перед випічкою не потрібно змащувати. Незважаючи на це, виймання готових виробів абсолютно не доставляє клопоту – досить просто вигнути дно і легко дістати кекс. Як варіант, у формочки можна додатково вкласти паперові капсули – це додасть естетичності готовим маффинам. Розкладаємо приготоване тісто по формочках практично доверху – тісто підніметься при випічці у формі шапочки.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Формочки з тістом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо мафіни протягом тридцяти хвилин. В кінці часу випікання перевіряємо готовність тіста зубочисткою, встромивши її в центр одного з кексів. Якщо вона вийшла суха, вироби можна діставати. Витягаємо їх гарячими з формочок і даємо вже остаточно охолонути на решітці. Перед подачею злегка присипаємо поверхню мафінів цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси без родзинок Кекси в силіконових формочках Мафіни Сирний кекс у духовці Сирні кекси Сирні кекси в силіконових формочках