Сир для таких млинців можна використовувати абсолютно будь-якої жирності. Борошно пропонуємо використовувати цільнозернове, щоб додатково збагатити склад. Кислинка сиру і смак цільнозерновий борошна добре поєднуються і доповнюють один одного. Готові млинці смачні зі сметаною і медом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 4 ст. л.
  • Борошно цільнозернові – 10 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0.66 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне (для тіста) – 1 ст. л.
  • Вода або Молочна сироватка – 1 для смаження
  • Молочна сироватка або Вода – 300 – 400 мл
  • Масло вершкове (для змащування блінов) – 20 – 30 гр.

Процес приготування:

Як приготувати сирні млинці? Розбиваємо яйця в миску, в якій будемо готувати тісто для млинців.

До яєць додаємо сир.

Поверх висипаємо цукор і сіль. Заглибним блендером пробиваємо суміш до отримання однорідної рідкої маси.

Поверх приготовленої рідкої суміші висипаємо цільнозернове борошно і розпушувач. Вимішуємо масу віночком. Поступово тонкою цівкою вливаємо воду або молочну сироватку, не перестаючи розмішувати віночком.

Консистенція готового тіста повинна бути рідкою і ллється, як і у звичайних млинців. Регулюємо густоту кількістю борошна. В кінці приготування вливаємо олію і перемішуємо.

Сковороду для млинців змащуємо рослинним маслом перед першим млинцем і ставимо на плиту. Розігріваємо до гарячого стану. Ополоником виливаємо порцію тіста на гарячу сковорідку і на середньо-низькій температурі смажимо до появи рум’яної скоринки. Широкої тонкої лопаткою перевертаємо млинець на іншу сторону і продовжуємо обсмажувати до золотистого кольору.

Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку, промазуючи кожен млинець невеликою кількістю м’якого вершкового масла. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці без соди Млинці з сиром Млинці на воді Млинці на Масляну Млинці на сироватці