Сир для таких млинців можна використовувати абсолютно будь-якої жирності. Борошно пропонуємо використовувати цільнозернове, щоб додатково збагатити склад. Кислинка сиру і смак цільнозерновий борошна добре поєднуються і доповнюють один одного. Готові млинці смачні зі сметаною і медом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 4 ст. л.
- Борошно цільнозернові – 10 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.66 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне (для тіста) – 1 ст. л.
- Вода або Молочна сироватка – 1 для смаження
- Молочна сироватка або Вода – 300 – 400 мл
- Масло вершкове (для змащування блінов) – 20 – 30 гр.
Процес приготування:
Як приготувати сирні млинці? Розбиваємо яйця в миску, в якій будемо готувати тісто для млинців.
До яєць додаємо сир.
Поверх висипаємо цукор і сіль. Заглибним блендером пробиваємо суміш до отримання однорідної рідкої маси.
Поверх приготовленої рідкої суміші висипаємо цільнозернове борошно і розпушувач. Вимішуємо масу віночком. Поступово тонкою цівкою вливаємо воду або молочну сироватку, не перестаючи розмішувати віночком.
Консистенція готового тіста повинна бути рідкою і ллється, як і у звичайних млинців. Регулюємо густоту кількістю борошна. В кінці приготування вливаємо олію і перемішуємо.
Сковороду для млинців змащуємо рослинним маслом перед першим млинцем і ставимо на плиту. Розігріваємо до гарячого стану. Ополоником виливаємо порцію тіста на гарячу сковорідку і на середньо-низькій температурі смажимо до появи рум’яної скоринки. Широкої тонкої лопаткою перевертаємо млинець на іншу сторону і продовжуємо обсмажувати до золотистого кольору.
Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку, промазуючи кожен млинець невеликою кількістю м’якого вершкового масла. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці без соди Млинці з сиром Млинці на воді Млинці на Масляну Млинці на сироватці