Це рецепт для любителів бананової і сирною випічки. Сирно-бананові мафіни мають більш щільну текстуру та випікаються довше, ніж звичайні, і можуть бути відмінним десертом або сніданком. Їсти їх можна і в теплом, і в холодному вигляді, можна розігріти в мікрохвильовій печі.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Банан – 2 шт.
- Борошно – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до готування сирно-бананових мафінів. У посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте цукор, ванілін і з допомогою міксера розітріть їх до білого кольору. Потім додайте розтоплене в мікрохвильовці масло і ще раз перемішайте міксером.
В інший посуд покладіть сир і розітріть його виделкою. Банани очистіть від шкірки і наріжте на невеликі кубики.
Нарізані банани перекладіть до сиру і ложкою акуратно перемішайте.
До бананів з сиром перелийте рідку частину тіста і ще раз все перемішайте ложкою.
Борошно просійте на сито, змішайте з розпушувачем і пересипте до сирно-бананової основі. Акуратно вимішайте тісто. Потім розкладіть тісто у формочки для маффінів і випікати вироби в духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою випічки.
Спечені мафіни остудіть і тільки потім вийміть з формочок, так як мафіни досить вологі і можуть зламатися. Потім посипте їх цукровою пудрою і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Бананові кекси в силіконових формочках Ванільні кекси Кекси без родзинок Сирні кекси в силіконових формочках Сирно-бананові кекси