З допомогою хлібопічки можна приготувати безліч різних страв. Герой нашого сьогоднішнього рецепту сирний кекс. Пишний, ароматний і смачний, без вологості всередині і підгорілою скоринки зовні. Ідеальний компаньйон до чаю або кави!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ізюм – за бажанням
Процес приготування:
Як приготувати сирний кекс в хлібопічці Мулинекс? Беремо охолоджені яйця розбиваємо в миску.
Додаємо в яйця цукор, збиваємо міксером до появи крутий піни.
Сир слід брати більш сухий, щоб потім не довелося додавати борошно.
Змішуємо збиті з цукром яйця і сир, далі заливаємо суміш у чашу хлібопічки.
Додаємо в борошно, розпушувач і також засипаємо в чашу.
Даємо вершкового масла трохи розм’якнути при кімнатній температурі і додаємо в чашу.
Останнім штрихом додаємо до тіста сіль.
Вибираємо режим «Заміс тіста» і виставляємо 5 хвилин. Якщо тісто вийшло тугим і не сформувалося на м’який шар, слід довести тісто до потрібної густоти, поступово додаючи борошно. Після ставимо режим «Випічка» і виставляємо час 1 годину 25 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою. Слід дати кексу повністю охолонути в чаші, і тільки потім діставати. Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси Кекси з родзинками