Універсальний за своїми смаковими характеристиками сирний кекс також простий у приготуванні. Цей рецепт, напевно, сподобається всім присутнім, бо є класичним і традиційним, але при бажанні його можна обіграти, додавши зверху помадку або посипання.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир – 250 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 30 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 щіпка
- Масло вершкове – 150 гр.
Процес приготування:
Готувати сирний кекс в мультиварці Поларіс легко! Добре розм’якшуємо вершкове масло. Можна дістати його з холодильника і залишити на деякий час або використовувати мікрохвильову піч.
Пропускаємо сир через сито, продавлюючи і розтираючи його виделкою. Щоб текстура була більш ніжною, грудки сиру можна розбити блендером. Додаємо розм’якшене вершкове масло.
В іншій ємності збиваємо яйця з додаванням цукру до появи піни. Чим більше піна, тим більш пишним, легким і об’ємним вийде кекс.
Борошно пропускаємо через сито. Додаємо її в сир і яєчну масу. Засипаємо в цю суміш розпушувач і ванілін. Не потрібно збивати тісто, необхідно його добре замісити, щоб загальна консистенція була густою.
Форму змащуємо маслом і рівномірно викладаємо в неї тісто. Виставляємо режим «Випічка». Через годину сирний кекс буде готовий.
Після сигналу мікрохвильовки відразу дістаньте кекс і залиште остигати при кімнатній температурі. Якщо дістати його з мікрохвильовки не вчасно, він сопреет і стане вологим.
Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси в мультиварці Кекси в мультиварці Поларіс Кекси на сметані Кекси на сметані в мультиварці Пісні кекси ПП кекси