Сирний маннік на молоці виходить ніжним і пишним. Такий манник – ідеальний сніданок і десерт до чаю. Порадуйте себе і близьких чудовою домашньою випічкою – приготуйте маннік на молоці з сиром! Розсипчастий і м’який манник зможе підкорити своїми смаковими якостями будь-якого!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 200 гр.
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Цукрова пудра – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати сирний маннік на молоці. Нагріваємо молоко, додаємо до нього манну крупу. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин для набухання.

Сир пропускаємо через дрібне сито, щоб готова випічка була більш ніжною по текстурі. Для цих цілей також можна скористатися блендером.

Змішуємо яйця, сир, цукор, розпушувач, ванілін і сіль. Всі інгредієнти ретельно вимішуємо в однорідну масу.

Після цього вводимо в отриману масу набряклу манну крупу. Перемішуємо.

Готове тісто викладаємо у форму для випічки, заздалегідь промазану шматочком вершкового масла. Випікаємо манник протягом 40-50 хвилин до готовності в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Манник остуджуємо, присипаємо цукровою пудрою. Манник на молоці з сиром готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на молоці Маннік на молоці в духовці Маннік на молоці класичний ПП манник