Тертий пиріг сподобається любителям печиво з пісочного тіста, тому що для цього десерту коржі готуються досить сухі розсипчасті, а ягідна начинка, нагадує варення, пов’язує всі разом.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Оцет рисовий – 0.5 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- чорна Смородина – 500 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати тертий пиріг з чорною смородиною? Попередньо заморожене вершкове масло натріть на крупній тертці. У мисці змішайте борошно, соду, сіль і цукор, додайте до сухої суміші масло і перетріть в розсипчасту маслянисту крихту.
Потім до отриманої крихті додайте яйця, сметану, оцет і замішайте однорідне і м’яке тісто. Якщо воно сильно липне до рук – підсипте трохи борошна, якщо ж навпаки вийшло занадто сухим і ламким – додайте сметану. Відокремте від тесту третину і помістіть цю частину в морозильну камеру на 30 хвилин. Залишився приберіть в холодильник, попередньо укривши плівкою.
На аркуші пергаменту розкачайте в розмір вашого листа охолоджену частину тіста, ту, яка більше. Перенесіть пласт на деко і присипте столовою ложкою крохмалю.
Чорницю промийте і попередньо обсушіть з допомогою рушників, щоб ягоди не були мокрі. Викладіть їх на тісто, розрівняйте і засипте рівним шаром цукру і залишився крохмалю. Краї коржа загорніть, утворюючи бортики.
Заморожену частину тіста натріть на крупній тертці. В якості альтернативного варіанту можете використовувати м’ясорубку, але тоді тісто не потрібно прибирати в морозилку. Присипте отриманої стружкою пиріг зверху і трохи притисніть руками.
Випікайте бісквіт в духовці при температурі 180-200 С приблизно 45 хвилин. Готовність можете перевірити за допомогою дерев’яної шпажки, а також за рум’яного кольору скоринки. Подавайте пиріг охолодженим до кімнатної температури.
Приємного апетиту!
Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги