Тірольські пироги з чорницями відносять до особливого виду десерту. Готується він на основі бісквітного або пісочного тіста з заварним кремом і ягодами або фруктами в желе. Маючи правильний рецепт такого пирога можна приготувати своїми руками, що, безсумнівно, буде смачніше покупного. У цьому рецепті вам пропонується приготувати такий пиріг з чорницею на основі пісочного тіста, простого заварного крему і готової сухої суміші для желе.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Вода – 30 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Для заварного крему: –
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Борошно – 20 гр.
- Для начинки: –
- Чорниця – 300 гр.
- Суміш для желе – 100 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Спочатку замісіть пісочне тісто для тірольського пирога з чорницями. У посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість борошна, насипте до неї цукор з сіллю, додайте охолоджене вершкове масло, один жовток і холодну воду. Руками швидко замісіть тісто, щоб вийшла дрібна крихта.
Замішане тісто скачайте в колобок, загорніть в харчову плівку або пакет і на 30 хвилин покладіть його в холодильник.
Потім приготуйте заварний крем. Для цього в окремий посуд покладіть два яєчних жовтки, насипте до них вказане в рецепті кількість цукру і борошна, і протягом 1 хвилини міксером збийте.
Потім до цієї маси налийте 100 мл гарячого молока.
Ще раз протягом 1 хвилини крем збивайте до пишного стану.
В невелику каструльку налийте інше молоко, нагрійте його майже до кипіння і тонким струменем при безперервному помішуванні віночком влийте збиту масу.
Коли крем стане густим, каструльку зніміть з плити, прикрийте її плівкою і на 30 хвилин помістіть в холодильник для охолодження.
Охолоджене тісто трохи розкачати і викладіть у форму для випічки. Для тірольського пирога краще візьміть роз’ємну форму і її добре намажте вершковим маслом. Якщо такий форму у вас немає, то звичайну застеліть шматочком спеціального паперу. У тесту сформуйте бортики і наколіть його виделкою в декількох місцях.
Випікайте цю пісочну кошик в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Потім її остудіть.
Поки тісто випікається, приготуйте желе. Для більш вираженого смаку візьміть 2 пакетика будь-якого желе. В окремому посуді залийте його окропом, добре перемішайте, щоб желатин розчинився, і на 10 хвилин поставте желе в холодильник.
Тепер можете збирати тірольський пиріг. На випечене тісто рівним шаром викладіть остуджений заварний крем.
Поверх крему викладіть чорницю. Якщо ягода у вас заморожена, то після розморожування злийте весь сік.
Потім чорницю залийте охолодженим желе.
Пиріг на 1 годину, а можливо і більше, поставте в холодильник, щоб тісто просякло кремом і желе добре застигло.
Після закінчення цього часу акуратно зніміть роз’ємну форму та перекладіть пиріг на красиве блюдо.
Тірольський пиріг з чорницею готовий. Можете нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Відкритий пиріг з чорницею Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пироги