Тірольський пиріг з полуницею – за екзотичною назвою ховається дуже смачна випічка: пісочний корж з ніжною кремовою прошарком і соковитими ягодами в желе на поверхні. Це не тільки дуже смачно, але й ефектно – такий пиріг без уваги точно не залишиться, будь то сімейне чаювання або застілля з гостями.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 350 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Вода – 150 мл
- Полуниця – 500 гр.
- Желатин швидкорозчинний – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування
- М’ята свіжа – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт тірольського пирога з полуницею смачний! Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно размягчилось. Яйця розбиваємо і відокремлюємо жовтки від білків.
У мисці змішуємо 200 грам цукру, розпушувач, сіль і борошно.
Ріжемо вершкове масло шматочками і викладаємо в суху суміш. Розтираємо виделкою або руками до крихти.
Додаємо жовтки.
Замішуємо тісто.
Якщо виявите, що тісто погано збирається в грудку і розсипається, можна додати пару чайних ложок води.
Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Розподіляємо тісто по формі і робимо бортики. Наколюємо тісто виделкою. Виймаємо форму з тестом в холодильник на тридцять-сорок хвилин.
Перебираємо полуницю, звільняємо її від чашолистків, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на шматочки.
Засипаємо полуницю двома-трьома столовими ложками цукру, перемішуємо і залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин, щоб виділився сік.
Переходимо до приготування заварного крему.
В миску розбиваємо яйця і висипаємо 60 грам цукру, також додаємо ванільний цукор.
Додаємо крохмаль, перемішуємо вінчиком.
Вливаємо молоко, перемішуємо.
Ставимо суміш на плиту і при постійному помішуванні нагріваємо практично до кипіння, але не кип’ятимо. Маса повинна загуснути. Знімаємо з плити і даємо масі охолонути.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і ставимо в неї тісто у формі. Запікаємо до рум’янцю протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Після випічки корж охолодити до теплого стану.
На остиглий корж викладаємо заварний крем. Вирівнюємо.
Желатин змішуємо з водою в зазначеній кількості, нагріваємо до повного розчинення гранул. Змішуємо з полуницею у власному соку.
Полуницю викладаємо на крем, заливаємо желатинової рідиною. Прибираємо пиріг в холодильник на пару годин, щоб желе добре застигло.
Готовий охолоджений пиріг звільняємо від форми і прикрашаємо листочками м’яти.
Нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з полуницею Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пироги