Чебуреки вже давно стали звичайним блюдом на наших столах. Але мало хто знає, що придумали смажити пиріжки з великою кількістю м’яса монгольські і тюркські народи. Достеменно не відомо, яке саме тоді тісто замішувати, а ми пропонуємо зробити всім доступний варіант тіста для чебуреків на кефірі.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 3 – 3.5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для чебуреків на кефірі на сковороді? У кефір кімнатної температури розбийте яйце і додайте сіль, добре перемішайте.
Потім у масу додайте соду, перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб сода вступила в реакцію з кефіром.
Далі частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто.
вимішуйте Тісто спочатку виделкою, потім руками. Воно повинно вийде гладким, однорідним і еластичним.
Прикрийте тест рушником і залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Після цього можна приступати до формування чебуреків.
Приємного апетиту!
Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без горілки Тісто для чебуреків на кефірі Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое