На мінеральній воді ви можете приготувати універсальне тісто не тільки для пельменів, але і для вареників, мантів і пиріжків. Воно легко розкочується, не прилипає до долонь і столу і не вимагає при розкочуванні багато борошна. Воду для тіста візьміть сильно газовану, оскільки бульбашки газу роблять тісто м’яким, повітряним і пельмені будуть смачніше.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Вода мінеральна (газована) – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для пельменів на мінеральній воді? У посуд для замішування тіста розбийте яйце, налийте до нього мінеральну воду, рослинне масло і насипте сіль і цукор. Ложкою ці інгредієнти перемішайте, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.
Потім до цієї рідкої основі тесту через сито насипте потрібну кількість борошна.
Борошно з мінеральною водою перемішайте спочатку ложкою. Потім добре вимісити тісто руками. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не буде прилипати до долоні і стінки посуду. Тісто має бути пружним і податливим.
Замішане на мінеральній воді тісто скачайте в колобок і залиште в посуд на 20 хвилин для відпочинку, прикривши його серветкою. Після закінчення цього часу можете ліпити пельмені.
Удачі у приготуванні!
Еластичне тісто для пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів з яйцями і рослинним маслом Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді і борошні