Пельмені з рисового борошна різноманітять ваше меню новими смаковими відтінками. Таке блюдо припаде до смаку тим, хто потребує особливого режиму харчування і дієти, адже рисова мука не містить глютену. Тісто з рисового борошна вимішується трохи важче, ніж з пшеничного, і замішується з додаванням крохмалю і на окропі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рисова мука біла – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати тісто для пельменів з рисового борошна просто! У посуд для замісу тіста просійте через сито рисову муку.
Додайте яйце, сіль і все перемішайте.
В окрему миску налийте 100 мл окропу і додайте стільки ж холодної води, адже рисове борошно замішують тільки на гарячій воді.
перелийте Воду до рисовому борошні з яйцем і ложкою тісто швидко перемішайте. Всипте 2 столові ложки крохмалю, перемішайте.
Потім перекладіть тісто на робочу поверхню столу, присипану рисової борошном і руками продовжите заміс тіста.
Руки змастіть рослинною олією і добре вимісіть тісто. Спочатку воно кришиться, але не здавайтеся і вимішуйте до 20 хвилин, поки воно не збереться у колобок.
Потім перекладіть тісто в пакет і помістіть на 2 години в холодильник, щоб рисове борошно ввібрала всю воду і тісто набуло потрібну текстуру.
Після закінчення цього часу тісто можете викачувати і робити пельмені. Таке тісто легко розкочується в тонкий коржик.
Приємного приготування з рисової муки!
Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях