Відмінний варіант тесту для піци ряжанка. В цілому, будь-який кисломолочний продукт добре підходить для приготування основи піци. Будь то кефір, сметана, айран чи ряжанкою. Остання має ніжний солодкуватий смак, який передається тесту і робить його дуже приємним. Також у тісто додаємо оливкову олію, яйця та борошно – простий доступний набір продуктів для смачного тіста. Під час розкочування пам’ятаємо, що таке тісто не варто формувати товстим шаром. Оптимальна товщина -три-чотири міліметри.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ряжанка – 200 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 2,5 – 3 склянки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для приготування тіста для піци без дріжджів на ряжанці краще використовувати продукти кімнатної температури. Якщо є можливість, варто заздалегідь дістати ряжанку і яйце з холодильника, щоб вони встигли зігрітися.
розбиваємо Яйце в об’ємну миску, додаємо сіль.
Збовтуємо виделкою всі разом до однорідності.
Вливаємо до яєчної маси ряжанку, оливкове масло і перемішуємо.
Вводимо розпушувач, змішуємо.
Поступово невеликими порціями всипаємо борошно. В залежності від характеристик конкретної борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж зазначено.
Орієнтуємося на потрібну консистенцію – тісто має вийти в міру крутим, не липнути до рук і бути пластичним.
Скачуємо його в кулю, накриваємо відрізком харчової плівки і відправляємо в холодильник на п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Після закінчення зазначеного часу, дістаємо тісто і розгортаємо на присипаній тонким шаром борошна поверхні, у формі кола. Товщина пласта тіста – три-чотири міліметри.
Щоб готова піца не здувалася при випічці і вийшла рівною, наколюємо тісто виделкою в декількох місцях, після чого розкладаємо обрану начинку.
Випікаємо піцу на нижньому або середньо-нижньому рівні духовки при температурі 200 градусів. Зазвичай таке тісто пропікається за двадцять-двадцять п’ять хвилин. Час може змінюватись в залежності від ступеня вологості начинки. Не варто сильно зарумянивать тісто, досить легкої золотистої забарвлення.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для піци Тісто для піци без дріжджів Швидке тісто для піци на сухих дріжджах