Пропонуємо рецепт простого тесту для піци, який не включає в себе дріжджі. Це означає, що приготування не займе багато часу, і до формування самої піци можна приступати відразу ж. Тісто також не включає в себе і яйця, а за смаком воно буде чимось нагадувати нейтральний лаваш. Такий тип основи для піци добре поєднується з соковитими, вологими начинками. Можна щедро використовувати томатні соуси і тертий сир, не побоюючись, що вони переувлажнят і обтяжать базу з тіста.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 0.5 склянки
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0.75 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування тіста для піци без сухих дріжджів. Першим ділом змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо їх разом в об’ємну миску. Додаємо відразу сіль.

Вливаємо олію. Потім потроху вводимо воду. По мірі додавання води, замішуємо тісто вручну. Можливо, води знадобиться менше або більше від зазначеної кількості, оскільки все залежить від характеристик конкретної борошна. Тому вливаємо рідина поступово і дрібними порціями. Готове тісто не повинно бути занадто тугим. Можна назвати отриману густоту середньо-м’якою.

Скачуємо масу в кулю і накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо тісто при кімнатній температурі на двадцять-двадцять п’ять хвилин. Цей крок необхідний для того, щоб тісто стало пластичнее – з ним легше стане працювати і після випічки воно не буде жорстким.

Розкачуємо приготоване тісто у потрібній формі. Бажано, щоб товщина шару не перевищувала два-три міліметри. Розкладаємо задуману начинку.

Випікаємо піцу на такому тесті при температурі 200 градусів протягом десяти-дванадцяти хвилин. Рекомендується встановлювати деко з піцою на нижньому або середньо-нижньому рівні. При необхідності підрум’янити верх начинки, наприкінці випікання деко з піцою краще переставити на верхній рівень і швидко досягти скоринки грилем або інтенсивним верхнім нагріванням. При такому способі піца не пересохне і добре пропечеться.

Приємного апетиту!

Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци без дріжджів як у піцерії Тісто для піци на воді Швидке тісто для піци на сухих дріжджах