Піца, приготована на тесті, замешенном на кефірі, без яєць і дріжджів, має ряд переваг перед класичними рецептами. Таке тісто виходить пишним і ніжним після випічки, легко засвоюється організмом, не пересихає в духовці і страва готується швидко. Яйця, як стабілізатори тіста, повноцінно замінюють додавання в тісто соди. Із зазначеної кількості продуктів у вас вийдуть дві тонкі піци діаметром до 40 див.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Кефір – 200 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для піци на кефірі без яєць? Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці і потім перелийте в посуд для замішування тіста.
Насипте до теплого кефіру вказане в рецепті кількість солі, цукру та соди.
Ложкою перемішайте.
Потім до кефіру насипте половину просіяного на сито борошна і перемішайте.
Потім налийте в тісто олію і знову перемішайте.
Потім пересипте решту борошно і замісіть тісто рукою. Борошна можете додати, щоб тісто було досить щільним.
Замішане тісто скачайте в колобок і залиште на 15 хвилин для вистоювання.
Після закінчення цього часу тісто розкачайте в дві тонкі коржі і можете збирати піцу з будь-якою начинкою.
Смачною і вдалою випічки!
Тісто в домашніх умовах Тісто для піци без дріжджів і без яєць Тісто для піци без дріжджів як у піцерії Тісто для піци без яєць і дріжджів Тісто для піци на кефірі Тонке тісто для піци