Гарне тісто – це важливий аспект приготування вдалою піци. Основа повинна бути досить м’якою, щоб її було зручно їсти, і також досить пружною, щоб «витримати» вологу начинку. Важлива і хрумка рум’яна кірочка, яка і текстуру дає готової піци, і візуально робить її привабливою. Даний рецепт передбачає приготування дріжджового тіста для піци з застосуванням сухих дріжджів. Яйця тут не потрібні – тісто виходить повітряним і рогаликом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вода – 200 мл
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто для піци на сухих дріжджах без яєць. У миску просіваємо три-чотири столові ложки борошна з загальної кількості.
Додаємо в борошно, сухі дріжджі і цукровий пісок. Сухі компоненти змішуємо виделкою.
Тонкою цівкою вливаємо в миску теплу воду в зазначеній кількості, одночасно заважаючи виделкою по колу – вийде рідка маса. Залишаємо миску з приготовленої опарою в теплому місці на п’ятнадцять-двадцять хвилин, щоб дріжджі почали свою роботу, і процес бродіння активувався. На поверхні повинна з’явитися піна, а об’єм опари збільшиться в півтора-два рази.
Після закінчення зазначеного часу в опару додаємо сіль і рослинне масло, перемішуємо.
Всипаємо решту борошна і замішуємо м’яке, еластичне, податливе тісто. Вимішуємо масу три-чотири хвилини – вона повинна оформитися і перестати липнути до рук і стінок посуду.
Потім формуємо з тіста кулю, укладаємо його в миску і затягуємо харчовою плівкою. Ставимо миску в тепле місце на годину, щоб тісто підійшло. Дуже зручно для цієї мети використовувати духовку, розігріту до 40 градусів.
Піднялося тісто перекладаємо руками на присипану тонким шаром борошна робочу поверхню і качалкою розкочуємо пласт товщиною в чотири-п’ять міліметрів.
Поверх тіста розкладаємо задуману начинку. Тісто добре утримує вологу, тому перед поверхневими інгредієнтами не забуваємо промазати основу соусом.
Піцу на такому тесті рекомендується випікати в заздалегідь розігрітій до температури 180 градусів духовці. Встановлюємо деко на середньо-нижній рівень. Час випічки – орієнтовно дванадцять хвилин: важливо швидко запекти виріб, не пересушив його.
Основа виходить м’якою і пористою, з рум’яною текстурної скоринкою.
Приємного апетиту!
Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци без яєць на воді Тісто для піци як у піцерії Тісто на воді для піци на сухих дріжджах Тонке тісто для піци на воді як у піцерії Швидке тісто для піци на сухих дріжджах