Це тісто для піци можна назвати ідеальним: ноздреватое, м’яке, дає пишний м’якуш і рум’яну хрустку скоринку. Потрібно сказати, що консистенція готового замішаного тіста нетугая, а швидше напівм’яка, неоформлене, тому вручну замішувати його трохи незручно – липне до рук. Цей нюанс легко вирішується, якщо змастити руки олією. А ті, хто є щасливим володарем хлібопічки, можуть легко і зручно приготувати тісто в ній. У даному рецепті докладно на цьому і зупинимося.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вода – 480 мл
- Борошно пшеничне – 680 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Мед – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто для піци на сухих дріжджах в хлібопічці, готуємо необхідні інгредієнти для приготування тіста. Борошно просіваємо. Воду підігріваємо до температури сорок градусів. Якщо мед твердий, то нагріваємо його в мікрохвильовці або на водяній бані до рідкого стану.
В хлібопічці встановлюємо насадку для замісу тіста. Висипаємо в чашу просіяне борошно.
Сухі дріжджі поміщаємо в спеціально розрахований на це відсік хлібопічки.
Воду в окремій ємності змішуємо з медом, сіллю і оливковою олією до однорідності. Отриману рідину вливаємо в чашу з борошном.
Чашу з інгредієнтами встановлюємо у хлібопічку. Вибираємо відповідну програму замісу і підйому тесту. Час, встановлений на це автоматично – сорок п’ять хвилин.
Після закінчення зазначеного часу позвучит сигнал про закінчення програми – дістаємо чашу з подошедшим тестом.
Приготоване тісто можна покласти в пакет і помістити в холодильник. Маса відмінно зберігається на холоді, без втрати властивостей дріжджового тіста, протягом чотирьох-п’яти днів.
Якщо планується приготування піци відразу, то розкачуємо тісто в пласт товщиною чотири-п’ять міліметрів і розкладаємо заплановану начинку. Випікаємо таку піцу в попередньо розігрітій до 210 градусів духовці на нижньому або середньо-нижньому рівні. Час випічки – орієнтовно дванадцять-п’ятнадцять хвилин.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци в духовці Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на воді Тісто для піци в хлібопічці Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії Тісто для піци на воді Тісто на воді для піци на сухих дріжджах