Дуже цікавий варіант тесту для піци, що не вимагає ні дріжджів, ні навіть яєць. В процесі замісу тісто вводимо окріп – технологія чимось нагадує приготування заварного тіста. Підсумкова маса виходить дуже ніжною, податливою і м’якою. При розкочуванні тісто добре «тримається» і не прилипає до поверхні. Під час замішування рекомендуємо спочатку використовувати лопатку або ложку, щоб не обпектися. На останньому етапі замісу вже діємо вручну, змастивши долоні рослинним маслом – так температура тіста сприймається менш гарячою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Окріп – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати тісто для піци без дріжджів на окропі просто! В об’ємну миску просіваємо борошно пшеничне.

Висипаємо в борошно сіль, перемішуємо виделкою.

Далі вливаємо олію. Можна брати оливкова олія холодного віджиму – тоді тісто буде мати характерний смакової оливковий відтінок. Перемішуємо виделкою.

суху суміш виливаємо тонкою цівкою окріп, одночасно помішуючи ложкою вміст миски.

Коли ложкою мішати буде вже важко, переходимо на роботу руками. Щоб температура тіста сприймалася комфортніше, не забуваємо змащувати долоні рослинним маслом – це також допоможе замісити масу швидше. Тісто готове, воно в міру густа, слухняна, не липне до рук і робочої поверхні.

Розкачуємо його в тонкий пласт, переносимо на змазаним олією деко і викладаємо зверху начинку. Випікаємо піцу на такому тесті орієнтовно двадцять хвилин при температурі 200 градусів. Деко розміщуємо на нижньому рівні духовки.

Приємного апетиту!

Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци без дріжджів і без яєць Тісто для піци без дріжджів як у піцерії Тісто для піци без яєць Тісто для піци як у піцерії Швидке тісто для піци на сухих дріжджах