Навіть в домашніх умовах можна зробити тонке тісто як у піцерії. Зазвичай це дріжджове тісто, якщо слідувати покрокового рецептом, то замісити його не складе ніяких труднощів.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Вода – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста для піци на воді з дріжджами і яйцем. Підігрійте Воду до температури 36-40 градусів, додайте столову ложку цукру і дріжджі, перемішати. Поставте цю суміш у тепле місце до появи пінної шапочки.
Яйце збийте з сіллю і рештою цукром, потім додайте олію і ще раз добре перемішайте.
З’єднає яєчну масу і дріжджову.
Борошно просіяти через дрібне сито. Порціями всипайте борошно в миску і кожен раз добре перемішуйте.
Коли тісто стане досить щільним, вимішуйте його руками. Воно має бути м’яким, еластичним і легко відлипати від рук.
Миску змастіть рослинною олією, покладіть в неї тісто, накрийте чистим рушником і залишити на 40-60 хвилин в теплому місці.
тісто трохи перемніть руками і приступайте до розкочування коржів для піци.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци в духовці Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто на воді для піци на сухих дріжджах Тонке тісто для піци на воді як у піцерії