Смачне тісто для піци на основі молока, яєць і борошна готують зазвичай двома способами: бездріжджовим і з дріжджами, за вибором господині. У цьому рецепті вам пропонується використовувати сухі дріжджі. Із вказаного в рецепті кількості інгредієнтів у вас вийдуть 2-3 великі піци. Частина тесту можете використовувати відразу, а іншу частину покласти в морозилку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для піци з молока, яєць і борошна? Молоко трохи підігрійте, перелийте в окремий посуд, всипте до нього сухі дріжджі, перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Потім у цю суміш насипте цукор і півсклянки просіяної на сито борошна. Все перемішайте і залиште це рідке тісто (опару) на 1 годину в теплому місці. Посуд прикрийте серветкою.
За цей час опара підніметься в два рази в обсязі і на її поверхні буде багато бульбашок повітря. Опара готова.
В окремий посуд розбийте яйця, налийте до них олія (для піци краще оливкова) і добре перемішайте віночком.
В опару вилийте приготовлену яєчну суміш, порційно пересипте решту борошна і відразу вимішуйте тісто.
перекладіть Тісто на робочу поверхню столу, присипану борошном, і руками завершіть заміс. Тісто має не прилипати до долонь і бути не тугим. Потім тісто скачайте в колобок.
Перекладіть приготоване тісто в миску, прикрийте серветкою. Поставте його в тепле місце на 2 години.
Після закінчення цього часу тісто збільшиться в об’ємі в два рази. Його перекладіть на стіл, трохи обімніть, розділіть на частини і одну частина можете викачувати і формувати піцу.
Смачною і вдалою випічки!
Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци без яєць на молоці Тісто для піци як у піцерії Тісто на молоці для піци на сухих дріжджах