Я часто готую домашні пиріжки і постійно шукаю нові рецепти ідеального тесту. Сьогодні хочу запропонувати вам дуже смачний рецепт дріжджового тіста для приготування смажених пиріжків. Тісто виходить пухнастим і легким. Спробуйте приготувати.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло – 1,5 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати дуже смачне дріжджове тісто для смажених пиріжків як пух ? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування тіста.
Злегка підігрійте необхідну кількість молока до теплого стану. Вилийте його в глибоку ємність, разбейте куряче яйце і додайте необхідну кількість цукрового піску і солі.
Скориставшись віночком, гарненько перемішайте до однорідної консистенції.
В окрему ємність в кілька прийомів просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито, додайте необхідну кількість сухих дріжджів. Ретельно перемішайте.
Суміш з пшеничного борошна і сухих дріжджів поступово введіть до рідких інгредієнтів.
Потім введіть попередньо розтоплене вершкове масло і влийте олію в необхідній кількості.
Замісіть м’яке еластичне тісто.
Помістіть його в глибоку ємність і накрийте харчової плівкою.
Коли тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі, гарненько обімніть його і залиште піднятися ще раз.
Готове тісто викладіть на робочу поверхню і використовувати для приготування смажених пиріжків з використанням улюбленої начинки.
Приємного апетиту!
Здобне тісто на сухих дріжджах для пиріжків Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків на молоці Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Тісто на молоці як пух з дріжджами для пиріжків в духовці