Тісто для млинців на кефірі готується швидко. Готові млинчики – ажурні і тонкі. Весь секрет – в окропі, який частково заварює тісто і посилює реакцію соди і кефіру. Такі млинці не рвуться при смаженні, але за текстурою дуже ніжні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 500 мл
- Окріп – 250 мл
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 3 – 4 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне (для тіста) – 10 – 20 мл
- Масло рослинне – для смаження
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Готувати тонкі млинці на кефірі 500 мл просто! В широку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо вручну віночком. Не потрібно збивати до отримання піни, досить просто змішати яйця до однорідності.
Вказану кількість кефіру підігріваємо на плиті або в мікрохвильовій печі до теплого стану. Вливаємо в яєчну суміш і перемішуємо до однорідності.
В миску з кефірно-яєчною сумішшю просіваємо борошно. Віночком вимішуємо тісто до повної однорідності, грудочок бути не повинно.
У високу склянку наливаємо зазначений обсяг окропу і відразу всипаємо в нього соду.
розмішуємо Ложкою соди в склянці з окропом і тонкою цівкою вливаємо в тісто, не забуваючи весь час заважати. Готове тісто після змішування з окропом має бути однорідною, рідкої консистенції, без грудочок, з видимими дрібними бульбашками.
Залишаємо тісто постояти протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Потім вливаємо олію і перемішуємо.
Сковороду для смаження млинців ставимо на плиту, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Розігріваємо до гарячого стану. Ополоником відміряємо порцію тіста і виливаємо на сковорідку. Рівномірно розподіляємо тісто по периметру сковороди, нахиляючи її в різні сторони. Смажимо пару хвилин до рум’яної скоринки. За цей час на поверхні проступлять бульбашки і проявиться ажурність млинчика.
Широкою плоскою лопаткою перевертаємо і смажимо ще кілька хвилин. Далі змащувати сковороду не потрібно, так як тісто вже містить олію.
Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку, промазуючи кожен невеликою кількістю м’якого вершкового масла. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Заварні млинці на кефірі з окропом Мереживні млинці Млинці Оригінальні млинці на Масляну Тонкі млинці Тонкі млинці на кефірі з дірочками