На такому тесті не вийде класична піца з тонкою основою і хрусткою скоринкою. Навпаки – вона буде пишною, м’якою і ніжною. Можна навіть порівняти таку піцу з фокаччею з тією лише різницею, що начинки буде все ж таки побільше. Щоб вигідно підкреслити смак тіста, для начинки рекомендується вибирати продукти з інтенсивним смаком і ароматом. Наприклад, такі, як салямі або сирокопчена ковбаса, витримані види сирів, гострий кетчуп і пряні трави.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свіжі дріжджі – 10 гр.
- Вода – 180 мл
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Масло оливкове – 20 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування толстого дріжджового тіста для піци. Воду в зазначеній кількості нагріваємо до температури тридцять п’ять-сорок градусів і кладемо в неї дріжджі. Розмішуємо ложкою, щоб вони повністю розчинилися.
Борошно обов’язково просіваємо через дрібне сито – це додасть повітря в тісто. Додаємо борошно до дріжджовий рідини.
Слідом додаємо сіль і вливаємо олію. Змішуємо всі інгредієнти ложкою, а потім починаємо заміс руками.
Викладаємо тісто на робочу поверхню і вимішуємо його руками кілька хвилин, поки маса не перестане липнути.
скачуємо Тісто в кулю і покласти його в миску. Затягуємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для вистоювання. Через годину тісто помітно збільшиться в обсязі, стане ноздреватым і більш м’яким.
дістаємо Тісто з миски руками, змащеними олією – так зручніше. Розтягуємо тісто в коло на деко або у формі.
На основі отриманої для піци розкладаємо задуману начинку.
Духовку розігріваємо заздалегідь до 180 градусів. Це дуже важливо – помістити піцу для випікання у вже гарячу температуру. Випікаємо виріб протягом двадцяти хвилин орієнтовно, поки краю не зарум’яняться. Піца на такому тесті відмінно переносить повторний розігрів – основа знову стає м’якою і ніжною.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци в духовці Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци без яєць Швидке тісто для піци на сухих дріжджах