Трубочки з лаваша з картопляною начинкою є домашнім фастфудом, особливо коли з вечора залишився відварну картоплю або пюре. Це самий смачний і простий рецепт з усіх страв з картопляним пюре. Трубочки можна обсмажити на сковорідці або запекти в духовці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 2 шт.
- Картопляне пюре – 500 гр.
- Сир – 100 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Кунжут – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування трубочок з лаваша з картопляною начинкою. Якщо у вас залишилося вчорашнє пюре з картоплі, то розігрійте його в мікрохвильовці. Якщо такого немає, то приготуйте пюре звичайним способом. Для цієї страви потрібно, щоб пюре було не дуже рідке.
Свіжу зелень (цибуля і кріп) промийте холодною водою, обсушити серветкою і дрібно наріжте. Додайте зелень до пюре і добре перемішайте.
Листи лаваша розгорніть на столі і наріжте на прямокутні шматочки довільного розміру.
На край кожного шматочки лаваша рівномірно викладіть картопляне пюре. Згори покладіть натерту на середній тертці сир.
Поверніть шматочки лаваша з начинкою в акуратні трубочки. Деко для випічки застелити шматочком фольги і трохи змастіть її рослинним маслом. Всі трубочки акуратно викладіть на деко. Збийте виделкою яйце і змастіть їм поверхню трубочок.
Посипте трубочки насінням кунжуту. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 200°С протягом 15 хвилин.
Запечені трубочки з лаваша з картопляною начинкою перекладіть на красиве блюдо, декорують зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Трубочки з лаваша