Приготувавши один раз це оригінальне і ситне блюдо, ви будете готувати його знову і знову. Поєднання смаків лаваша з ніжною сирною начинкою і ароматом часнику і свіжої зелені підкорює і дорослих, і дітей. Страва готується просто і швидко, що значно економить і так обмежений час, і виручить вас в будь-яких ситуаціях. Для начинки підходить будь-який сир. Запечемо трубочки в духовці, так вони вийдуть не жирні і малокалорійні.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лаваш – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – 1 пучок
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати трубочки з лаваша з сиром в духовці легко! Круто зварені і очищені від шкаралупи 2 яйця, а також шматок сиру натріть на крупну тертку і перекладіть їх в окрему мисочку.

Додайте дрібно нашатковану свіжу зелень, сметану, подрібнений часник, за смаком посипте перцем і сіллю, і все перемішайте ложкою.

Лист лаваша розгорніть і наріжте на прямокутні шматочки розміром 15х15 см. З листа лаваша виходить 4 шматочка.

На половину шматочки лаваша укладіть рівним шаром приготовлену сирну начинку. Другу половину шматочка змастіть яйцем, щоб трубочки при запіканні зберегли свою форму.

Деко застеліть шматочком спеціального паперу.

Шматочки лаваша з начинкою скрутіть в акуратні трубочки і їх трохи рукою притисніть, щоб начинка склеїти. Трубочки викладіть на деко. Одне яйце добре збийте виделкою і змастіть їм поверхню трубочок.

Потім трубочки посипте насінням кунжуту. Запікайте їх у духовці, розігрітій до 200°С протягом 15 хвилин. Запечені в духовці сирні трубочки перекладіть на красиву тарілку і можете подати до столу. Їсти їх бажано гарячими.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками Трубочки з лаваша