Цукрові плюшки як в дитинстві у бабусі можна приготувати самостійно. Вийде смачно і ситно! Оцініть домашній рецепт, і подавайте ласощі до великого домашнього чаювання.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сухі дріжджі – 20 гр.
- Молоко коров’яче – за смаком
Процес приготування:
Готувати цукрові плюшки як в дитинстві у бабусі просто! Підготуємо потрібні інгредієнти за списком. Кефір повинен бути кімнатної температури.
Підготуємо опару для це вливаємо в миску теплий кефір, додаємо в нього ложку цукру і ложку борошна.
Сюди ж викладаємо живі дріжджі.
Ретельно перемішуємо вміст і залишаємо посуд на 10 хвилин у мисці з теплою водою.
В окремій мисці розбиваємо два курячих яйця. Одне залишаємо для обмазування булочок.
До яєць додаємо розтоплене вершкове масло, ванільний цукор і щіпку солі.
Збиваємо яєчну суміш до однорідності.
Готову опару виливаємо в глибоку тарілку.
З’єднуємо опару з яєчною сумішшю. Збиваємо.
Сюди ж просіваємо борошно. Робити це зручно за допомогою дрібного сита.
Починаємо збивати масу до змішування всіх інгредієнтів. Далі акуратно вимішуємо вміст руками до отримання щільного кома.
Розкачуємо тісто і ділимо його на кілька невеликих шматочків. Кожен їх них звертаємо в кулю, після формуємо плоску корж.
Обмазуємо заготовки залишилися яйцем і посипаємо половиною цукру.
Звертаємо кожну корж в трубочку.
Трубочки складаємо удвічі і робимо невеликий розріз. Утворилися пелюстки акуратно розправляємо руками.
Викладаємо підготовлений десерт на деко з пергаментом. Обмазуємо молоком і посипаємо цукром.
Випікаємо блюдо 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Готовим плюшок даємо трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Плюшки