На основу з пісочного тіста викладається заморожена малина, яка заливається начинкою зі сметани, цукру і яйця. Пиріг запікається протягом 35-40 хвилин і виходить дуже смачним, а також в міру солодким.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для начинки: –
- Сметана – 250 гр.
- Цукор-пісок – 150 – 200 гр.
- Малина заморожена – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Для тіста: –
- Сметана – 120 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Борошно пшеничне – 240 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 150 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати цветаевский пиріг з замороженої малиною? Починаємо з приготування тіста. Для цього розтоплюємо в сотейнику або в мікрохвильовій печі вершкове масло і даємо йому трохи охолонути. Також розігріваємо духовку до 180оС.
В окрему ємність відправляємо сметану, цукровий пісок і щіпку солі. Все ретельно перемішуємо за допомогою віночка, поки цукор повністю не розчиниться. Тепер вливаємо розтоплене масло і перемішуємо. Просіваємо через сито борошно з розпушувачем і засипаємо їх у сметанную суміш. Замішуємо м’яке еластичне тісто.
Беремо форму і розподіляємо по ній тісто. Формуємо невисокі бортики.
Тепер готуємо начинку. В окрему ємність розбиваємо яйце і злегка збиваємо його. Далі додаємо сметану, цукровий пісок і все перемішуємо вінчиком, поки цукор повністю не розчиниться. Кількість цукру регулюємо в залежності від солодощі малини.
На основу з пісочного тіста викладаємо заморожену малину і заливаємо її сметанною сумішшю. Відправляємо пиріг в духовку на 35-40 хвилин, поки тісто добре не пропечеться, і начинка не схопиться.
Готове виріб дістаємо з форми і даємо йому повністю охолонути на решітці. Потім можна прибрати його в холодильник, щоб він став ще смачніше. Пиріг розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовці Пироги Тісто для заливного пирога