Тушкована картопля з курячою печінкою в каструлі підійде всім, хто любить курячу печінку. За вартістю вона вельми бюджетне, але при цьому ситне і смачне. Дуже зручно, що одночасно з печінкою тушкуємо і картопля, а це означає, що над гарніром думати не доведеться. Виходить соковито і ароматно. Найкраще доповнення до такої страви – свіжі овочі та зелень.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1,5 кг
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тушкованої картоплі з курячою печінкою в каструлі? Курячу печінку моєму в проточній воді, видаляємо плівки, судини і прожилки. Залишаємо шматки печінки в цілому вигляді, не подрібнюємо. Якщо печінка велика, можна розрізати на дві частини.
Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Також чинимо і з морквою.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо ножем на дрібні кубики.
Моркву натираємо на крупній тертці.
В каструлю вливаємо олію в невеликій кількості, розігріваємо його до гарячого стану і викладаємо підготовлену курячу печінку.
Обсмажуємо печінку протягом чотирьох-п’яти хвилин до зміни кольору. Температура плити – середньо-висока. В кінці додаємо сіль і чорний мелений перець, перемішуємо.
Додаємо до печінки підготовлені подрібнені цибулю з морквою.
Перемішуємо всі разом і продовжуємо обсмажувати ще п’ять-сім хвилин. Овочі повинні зм’якшитися.
Очищену картоплю нарізаємо на невеликі шматки і викладаємо їх у каструлю на печінку з овочами. Перемішувати не треба.
Вливаємо гарячу воду в такій кількості, щоб вона доходила до верхнього шару картоплі.
Посипаємо зверху сіллю і закриваємо кришкою. Доводимо воду до кипіння й тушкуємо протягом десяти хвилин.
Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку, перемішуємо вміст і тушкуємо ще десять хвилин, щоб картопля повністю дійшов до готовності.
Готову страву знімаємо з плити і залишаємо настоятися під кришкою ще десять-п’ятнадцять хвилин.
Готову печінку з картоплею розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. Перед подачею посипаємо свіжою зеленню, супроводжуємо овочами.
Смачного!