Тушкована картопля з курячою печінкою в каструлі підійде всім, хто любить курячу печінку. За вартістю вона вельми бюджетне, але при цьому ситне і смачне. Дуже зручно, що одночасно з печінкою тушкуємо і картопля, а це означає, що над гарніром думати не доведеться. Виходить соковито і ароматно. Найкраще доповнення до такої страви – свіжі овочі та зелень.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 1,5 кг
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тушкованої картоплі з курячою печінкою в каструлі? Курячу печінку моєму в проточній воді, видаляємо плівки, судини і прожилки. Залишаємо шматки печінки в цілому вигляді, не подрібнюємо. Якщо печінка велика, можна розрізати на дві частини.

Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Також чинимо і з морквою.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо.

Ріпчасту цибулю подрібнюємо ножем на дрібні кубики.

Моркву натираємо на крупній тертці.

В каструлю вливаємо олію в невеликій кількості, розігріваємо його до гарячого стану і викладаємо підготовлену курячу печінку.

Обсмажуємо печінку протягом чотирьох-п’яти хвилин до зміни кольору. Температура плити – середньо-висока. В кінці додаємо сіль і чорний мелений перець, перемішуємо.

Додаємо до печінки підготовлені подрібнені цибулю з морквою.

Перемішуємо всі разом і продовжуємо обсмажувати ще п’ять-сім хвилин. Овочі повинні зм’якшитися.

Очищену картоплю нарізаємо на невеликі шматки і викладаємо їх у каструлю на печінку з овочами. Перемішувати не треба.

Вливаємо гарячу воду в такій кількості, щоб вона доходила до верхнього шару картоплі.

Посипаємо зверху сіллю і закриваємо кришкою. Доводимо воду до кипіння й тушкуємо протягом десяти хвилин.

Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку, перемішуємо вміст і тушкуємо ще десять хвилин, щоб картопля повністю дійшов до готовності.

Готову страву знімаємо з плити і залишаємо настоятися під кришкою ще десять-п’ятнадцять хвилин.

Готову печінку з картоплею розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. Перед подачею посипаємо свіжою зеленню, супроводжуємо овочами.

Смачного!

Куряча печінка Куряча печінка з картоплею Куряча печінка з морквою і цибулею