Плов краще всього подавати відразу після приготування, поки він ще пахне ароматами спецій. В домашніх умовах узбецький плов краще всього готувати на сковороді, а подавати його можна з овочевими салатами або тонким лавашем.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Баранина – 100 гр.
  • Рис білий – 70 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати узбецький плов з баранини на сковороді? Баранину помийте і наріжте великими кубиками. Добре розігрійте Сковороду, влийте рослинне масло і обсмажте баранину до золотистого кольору.

Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте кубиками.

Додайте овочі до баранині і смажте разом 15-20 хвилин.

Рис кілька разів промийте холодною водою, викладіть його на сковороду і відразу влийте окріп. Додайте сіль і спеції за смаком.

Томіть плов під кришкою 20-30 хвилин. Через 10 хвилин додайте очищені зубчики часнику.

Готовий плов подавайте разом із зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов без цибулі Плов з бараниною Плов з бараниною на сковороді Плов з часником Плов на сковороді