Плов краще всього подавати відразу після приготування, поки він ще пахне ароматами спецій. В домашніх умовах узбецький плов краще всього готувати на сковороді, а подавати його можна з овочевими салатами або тонким лавашем.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Баранина – 100 гр.
- Рис білий – 70 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати узбецький плов з баранини на сковороді? Баранину помийте і наріжте великими кубиками. Добре розігрійте Сковороду, влийте рослинне масло і обсмажте баранину до золотистого кольору.
Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте кубиками.
Додайте овочі до баранині і смажте разом 15-20 хвилин.
Рис кілька разів промийте холодною водою, викладіть його на сковороду і відразу влийте окріп. Додайте сіль і спеції за смаком.
Томіть плов під кришкою 20-30 хвилин. Через 10 хвилин додайте очищені зубчики часнику.
Готовий плов подавайте разом із зеленню і овочами.
Приємного апетиту!
Пісний плов з грибами Плов без цибулі Плов з бараниною Плов з бараниною на сковороді Плов з часником Плов на сковороді