Варення із червоної смородини, приготоване в мультиварці, чудово зберігає свої смакові і корисні властивості незважаючи на теплову обробку. Готувати таке варення можна без додавання цукру. У вас вийде і чудовий десерт, і начинка для домашньої випічки.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення з червоної смородини в мультиварці? Ягоди червоної смородини переберіть, видаляє дрібне сміття і пошкоджені плоди. Потім акуратно відокремте ягоди від гілочок і добре їх промийте під проточною водою. Ягоди відкиньте на друшляк, щоб стекла вся вода.

Чисті ягоди пересипте в чашу мультиварки і додайте до них розраховане кількість цукру.

Залиште смородину в чаші на 1 годину, щоб вона дала свій сік, а потім перемішайте.

Після закінчення цього часу встановіть на приладі програму «Тушкування» на 1 годину. Кришку мультиварки періодично відкривайте і знімайте з поверхні пінку.

Гаряче варення після сигналу про закінчення програми розлийте в чисті сухі банки і відразу герметично закупорьте. Баночки для такого варення можна не стерилізувати, а кришки можна протерти горілкою. Варення остудіть, а потім перенесіть на зберігання в прохолодне місце, хоча варення із червоної смородини добре зберігається і при домашньої температурі.

Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!

Варення Варення із червоної смородини Червона смородина на зиму