Варення із червоної смородини, приготоване в мультиварці, чудово зберігає свої смакові і корисні властивості незважаючи на теплову обробку. Готувати таке варення можна без додавання цукру. У вас вийде і чудовий десерт, і начинка для домашньої випічки.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Смородина червона – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
Процес приготування:
Як приготувати варення з червоної смородини в мультиварці? Ягоди червоної смородини переберіть, видаляє дрібне сміття і пошкоджені плоди. Потім акуратно відокремте ягоди від гілочок і добре їх промийте під проточною водою. Ягоди відкиньте на друшляк, щоб стекла вся вода.
Чисті ягоди пересипте в чашу мультиварки і додайте до них розраховане кількість цукру.
Залиште смородину в чаші на 1 годину, щоб вона дала свій сік, а потім перемішайте.
Після закінчення цього часу встановіть на приладі програму «Тушкування» на 1 годину. Кришку мультиварки періодично відкривайте і знімайте з поверхні пінку.
Гаряче варення після сигналу про закінчення програми розлийте в чисті сухі банки і відразу герметично закупорьте. Баночки для такого варення можна не стерилізувати, а кришки можна протерти горілкою. Варення остудіть, а потім перенесіть на зберігання в прохолодне місце, хоча варення із червоної смородини добре зберігається і при домашньої температурі.
Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!
Варення Варення із червоної смородини Червона смородина на зиму