Варення з груш зі сливами саме по собі досить незвичайне на смак, а якщо присмачити його прянощами, а також додати туди яблук, то час варіння скоротиться, а сам процес приготування спроститься. Адже яблука багаті пектином, вони-то і загустят наше варення без зайвих клопотів, а також додадуть кислинку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Слива синя – 0,5 кг
- Груша – 1 кг
- Яблука – 0,5 кг
- Бадьян – 2 зірки
- Кориця – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з слив і груш. Вибрати дрібні і солодкі сливи. Порізати їх навпіл і витягнути кісточки. Перекласти половинки плодів в друшляк і добре помити в холодній воді.
Зрілі груші помити, видалити серединку. Якщо на шкірці є темні цятки, їх потрібно вирізати. Порізати плоди на невеликі кубики.
З митих яблук прибрати серцевину, порізати на кубики такого ж розміру, що і груші.
Висипати порізане сировину в глибоку каструлю з товстими стінками. Перемішати.
Всипати весь цукор, перемішати, щоб він покривав половинки плодів.
Влити фільтровану воду.
Поставити ємність на плиту, всипати в заготовку корицю, додати бадьян. Довести варення до кипіння на середньому вогні. Якщо зараз накрити каструлю з варенням кришкою, цукровий пісок буде швидше танути.
Варити на слабкому вогні півгодини. Не забувати перемішувати, щоб не допустити пригорання. До закінчення варіння зняти піну. Остудити варення прямо в каструлі до кімнатної температури. Розкласти продукт за попередньо стерилізованим банкам, закрити стерильними кришками. Зберігати в сухому холодному місці приблизно 1 рік.
Приємного апетиту!
Варення з яблук і груш на зиму Варення зі сливи без кісточок Варення із слив і яблук Сливи на зиму