Запас хвої дуже благотворно впливає на нервову систему людини. Ложечка такого варення з горішками просто творить чудеса. Тут і підбадьорливий аромат, і золотистий колір, і джерело вітамінів поєднуються в одному ласощі. Молоді шишки краще збирати навесні, вони повинні бути світло-зеленого кольору і м’які.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Соснові шишки зелені – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 0,5 л.
  • Кедрові горіхи – 400 гр.

Процес приготування:

Як приготувати варення із соснових шишок з кедровими горішками? Зріжте з шишок нарости і промийте їх під проточною водою, видаляючи весь сміття.

Перекладіть шишки в каструлю і додайте до них воду. Всипте зазначений обсяг цукру.

Поставте посуд на вогонь і закип’ятити вміст. Зменшіть вогонь і продовжуйте варити 1,5 години, періодично помішуючи.

Сироп стане за цей час насичений коричневий і загусне.

Горішки обсмажте на сухій сковороді на малому вогні, довівши їх до золотого кольору.

Пересипте їх до шишкам в кінці варіння останніх. Перемішайте і закип’ятіть варення, після чого вимикайте вогонь.

Розподіліть ще гаряче ласощі по стерильним банкам і закатайте. Переверніть їх догори дном і накрийте ковдрою.

Залиште остигати і насичуватися на добу і перемістіть на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення із соснових шишек Варенье