Запас хвої дуже благотворно впливає на нервову систему людини. Ложечка такого варення з горішками просто творить чудеса. Тут і підбадьорливий аромат, і золотистий колір, і джерело вітамінів поєднуються в одному ласощі. Молоді шишки краще збирати навесні, вони повинні бути світло-зеленого кольору і м’які.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Соснові шишки зелені – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 0,5 л.
- Кедрові горіхи – 400 гр.
Процес приготування:
Як приготувати варення із соснових шишок з кедровими горішками? Зріжте з шишок нарости і промийте їх під проточною водою, видаляючи весь сміття.
Перекладіть шишки в каструлю і додайте до них воду. Всипте зазначений обсяг цукру.
Поставте посуд на вогонь і закип’ятити вміст. Зменшіть вогонь і продовжуйте варити 1,5 години, періодично помішуючи.
Сироп стане за цей час насичений коричневий і загусне.
Горішки обсмажте на сухій сковороді на малому вогні, довівши їх до золотого кольору.
Пересипте їх до шишкам в кінці варіння останніх. Перемішайте і закип’ятіть варення, після чого вимикайте вогонь.
Розподіліть ще гаряче ласощі по стерильним банкам і закатайте. Переверніть їх догори дном і накрийте ковдрою.
Залиште остигати і насичуватися на добу і перемістіть на зберігання.
Приємного апетиту!
Варення із соснових шишек Варенье