Зелені або недостиглі груші не володіють гарним смаком, але з них можна приготувати на зиму дивовижний десерт. Такі груші щільні і пружні і варення будуть подібні цукатам. До цього десерту додамо для аромату корицю, мигдаль і кардамон, а також шматочок вершкового масла. Масло не дасть утворитися піною на поверхні варення при варінні, що добре зберігає аромат десерту і зробить смак його благороднішим. Готуємо варення методом 3-кратній варіння з перервами на охолодження.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Груша – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 650 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Кориця мелена – 0.25 ч. л.
- Кардамон – 0.25 ч. л.
- Мигдаль – 1 склянка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вода – 0.5 склянки
Процес приготування:
Як почати готувати варення із зелених груш? Відміряйте потрібну кількість спецій і масла для цього варення.
Груші добре помийте, обсушіть кухонним рушником і наріжте їх на четвертинки. Потім видаліть плодоніжки і коробочки з насінням.
В посуд для варіння варення налийте вказане в рецепті кількість води, насипте до неї цукор і поставте на маленький вогонь. Цукор розмішайте до повного розчинення і сироп закип’ятіть.
У киплячий сироп покладіть нарізані груші, додайте шматочок вершкового масла і насипте підготовлені спеції. Варення доведіть до кипіння, обережно перемішайте і поваріть протягом 5-7 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште варення для охолодження на 4-5 годин.
Після закінчення цього часу насипте в варення стакан очищеного мигдалю і поваріть його ще 5-7 хвилин. Потім охолодіть варення.
Третій раз поваріть варення 15 хвилин.
Гаряче варення із зелених груш розлийте по стерильним баночках і закупорьте прокип’яченими кришками. Потім варення остудіть і перенесіть в місце зберігання.
Вдалих і смачних заготовок!
Варення Варення з груш з корицею Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів