Однорідне по консистенції і гладке за текстурою варення – незамінний друг на кухні дослідної господині. Особливо якщо зіставити час, витрачений на приготування і отриманий результат. З такої заготовки можна приготувати смачний зігріваючий морс або просто додати до тосту на сніданок. Ми обіцяємо, що ви точно не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 3 л.
- чорна Смородина – 3 кг
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення-п’ятихвилинка з чорної смородини і малини на зиму. Смородину уважно перебираємо, промиваємо і просушуємо. Чорну смородину подрібнюємо, пропустивши через м’ясорубку.
Те ж саме робимо і з ягодами малини. Завдяки м’ясорубці, варення вийде більш однорідним і приємним по консистенції.
В каструлю набираємо воду і розчиняємо у ній цукровий пісок. Доводимо сироп до кипіння і опускаємо в нього спочатку малину, а через хвилин п’ять подрібнені ягоди чорної смородини.
З моменту закипання уварюємо ягоди в сиропі 25 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Також не забуваємо знімати з поверхні піну.
Разом з варінням варення стерилізуємо банки і кришки, які відразу ж наповнюємо готовим джемом. Закриваємо банки простерилизованными кришками за допомогою кухонного ключа і охолоджуємо до кімнатної температури. На цьому приготування завершено. Зберігаємо варення в будь-якому відповідному для цього місці.
Бажаємо приємного апетиту!
Варення з малини п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини Малина на зиму Чорна смородина на зиму