Всі перевага желе в його універсальності і простоті приготування. Таке натуральне ласощі завжди буде актуальним, адже його можна подавати не лише до чаю, але і додавати в різні молочні блюда і випічку. А особливо радує те, що тут немає желатину та інших загусників.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- чорна Смородина – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Почнемо готувати варення як желе з чорної смородини п’ятихвилинка. Основну частину в процесі приготування варення, займає підготовка ягід. Чорну смородину знімаємо з гілочок, промиваємо в рясному кількості води і з більшої просушуємо.
Потім ягоди смородини перекладаємо в каструлю і засипаємо цукровим піском, відмірявши половину від усього обсягу. Сюди ж вливаємо воду і відправляємо вміст на вогонь.
З моменту закипання проварюємо ягідну масу хвилин 5, злегка перемішуючи лопаткою, щоб уникнути підгоряння.
Через 5 хвилин знімаємо з поверхні пінку і ще більше зменшуємо вогонь. Після чого до загусла масу додаємо решту цукру і довариваем варення протягом двох хвилин, при цьому продовжуючи помішувати.
Разом з варінням варення займемося підготовкою банок. Спочатку промиваємо їх з содою, а потім стерилізуємо звичним для вас способом. Смородинове варення в гарячому вигляді розливаємо по банках і закатуємо кришками. Перед відправкою на зберігання желе, насамперед його остуджуємо.
Бажаємо вдалих закаток і приємного апетиту!
Варення Варення з чорної смородини склянками Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини Желе з чорної смородини Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини