Незвичайний варіант приготування смачного абрикосового варення з мінімальною кількістю цукру і без термічної обробки. Зберігаємо максимум корисних речовин, якими вже дуже багаті ці помаранчеві фрукти.


Інгредієнти: на 0.25 л.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 170 гр.

Процес приготування:

Як приготувати варення з абрикосів через м’ясорубку без варіння? Стиглі плоди ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк, дозволяючи надлишків води стекти.

Далі абрикоси розрізаємо навпіл і позбавляємося від кісточок. Якщо плоди дуже стиглі, то зробити це можна і без допомоги ножа – просто натиснувши на плід.

Потім інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером, якщо в результаті хочемо отримати повністю однорідну консистенцію.

До отриманої маси додаємо половину від необхідної кількості цукру – в нашому випадку близько 85 грам.

Ретельно перемішуємо до розчинення кристалів і відправляємо на годину в холодильник. Виймаємо і висипаємо другу частину цукру, також перемішуючи і повертаючи в холодильну камеру ще на кілька годин.

Повторюємо перемішування кожні кілька годин.

Намагаємося заважати масу, як можна частіше, адже саме в частому перемішуванні і полягає секрет – абрикоси ідеально з’єднуються з цукром.

Через 5-6 годин наша суміш починає нагадувати варення.

Після закінчення 10-12 годин розкладаємо по чистим стерильним банкам і закатуємо або відразу подаємо до столу. Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення Джем з абрикосов Джеми