Незвичайний варіант приготування смачного абрикосового варення з мінімальною кількістю цукру і без термічної обробки. Зберігаємо максимум корисних речовин, якими вже дуже багаті ці помаранчеві фрукти.
Інгредієнти: на 0.25 л.
- Абрикоси – 500 гр.
- Цукор-пісок – 170 гр.
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів через м’ясорубку без варіння? Стиглі плоди ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк, дозволяючи надлишків води стекти.
Далі абрикоси розрізаємо навпіл і позбавляємося від кісточок. Якщо плоди дуже стиглі, то зробити це можна і без допомоги ножа – просто натиснувши на плід.
Потім інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером, якщо в результаті хочемо отримати повністю однорідну консистенцію.
До отриманої маси додаємо половину від необхідної кількості цукру – в нашому випадку близько 85 грам.
Ретельно перемішуємо до розчинення кристалів і відправляємо на годину в холодильник. Виймаємо і висипаємо другу частину цукру, також перемішуючи і повертаючи в холодильну камеру ще на кілька годин.
Повторюємо перемішування кожні кілька годин.
Намагаємося заважати масу, як можна частіше, адже саме в частому перемішуванні і полягає секрет – абрикоси ідеально з’єднуються з цукром.
Через 5-6 годин наша суміш починає нагадувати варення.
Після закінчення 10-12 годин розкладаємо по чистим стерильним банкам і закатуємо або відразу подаємо до столу. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення Джем з абрикосов Джеми