Коли абрикоси спіють і надходять на прилавки, саме час варити з них запашне ласощі разом з апельсинами – ароматне, тягуче й пахуче варення. Хто пробував, той знає, яка це вкуснятинка, що встояти просто неможливо, особливо взимку. Так що активно запасають свої засіки влітку, щоб в холодний період року було чим відвести душу!


Інгредієнти: на .

  • Абрикоси – 3 кг
  • Апельсин – 3 – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення з абрикосів з апельсином на зиму? Вимийте абрикоси, розділіть їх на 2 частини і видаліть кісточки.

Апельсини вимийте дуже ретельно, потім наріжте шматками і прокрутіть на м’ясорубку, видаливши кісточки, щоб варення не горчило. Шкірку від апельсинів можна додати в варення, так і видалити її.

Абрикосові часточки і кашку від апельсинів помістіть в емальований ємність, потім засипте все цукром, але не перемішуйте, щоб не пошкодити часточки. Накрийте ємність кришкою і настоюйте не менше трьох годин, щоб цукор добре розчинився у фруктовому соці.

Зваріть варення в три заходи по 15-20 хвилин кожен, знімаючи піну і даючи варенню повністю охолонути, а потім все повторюючи заново. Таким способом у вас збережуться часточки абрикосів цілими, плаваючими в густому ароматному сиропі.

По стерилізованим банкам варення розлийте і закрутіть герметичними кришками. Банки переверніть догори дном, укутайте їх ковдрою і дайте варенню повністю охолонути, а потім зберігайте його в прохолодному приміщенні.

Приємного апетиту!

Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Королівське варення з абрикосів