Коли взимку хочеться чого-небудь солоденького, рятує варення з абрикосів через м’ясорубку. Таке варення відмінно підійде для начинки домашніх пирогів, пиріжків, для прошарку тортів і інших десертів. Гладка однорідна структура варення виходить ідеальною за рахунок того, що фрукти пропущені через м’ясорубку.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Абрикоси – 4 кг
- Апельсин – 1 кг
- Цукор-пісок – 4 кг
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів через м’ясорубку? Вимийте підготовлені плоди абрикосів.
абрикоси Розріжте навпіл і вийміть кісточки.
Апельсини добре помийте, очистіть від шкірки, розріжте на часточки. Якщо є кісточки – уважно видаліть їх.
Підготовлені очищені фрукти пропустіть через м’ясорубку в глибоку ємність, в якій будете варити варення. Засипте цукровим піском. Ретельно перемішайте. Поставте ємність на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть варення протягом тридцяти хвилин. За кілька хвилин до кінця приготування додайте лимонну кислоту і ретельно перемішайте.
Гаряче варення розкладіть по стерильним банкам. Скляні банки стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Закрийте чистими сухими кришками. Банки залиште до повного охолодження і приберіть їх в темне прохолодне місце.
Приємного чаювання!
Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів з лимонною кислотою Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок