Коли свіжими і соковитими фруктами вже вдосталь наїлися, можна і заготовити їх у банки. Чим гарний джем – він відмінно підходить для випічки, начинка виходить густа і не випливає. А яке смачне, це сливово – абрикосове частування з шматочками фруктів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Абрикоси – 1 кг
- жовта Слива – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з абрикосів та слив? Стиглі плоди переберіть від сміття, перевірити їх на відсутність підгнилих боків.
Видаліть кісточки і залийте фрукти окропом на 2 хвилини.
Закип’ятіть воду в посуді з товстим дном, всипте в неї цукор і поваріть 3 хвилини. Перекладіть абрикоси і сливи в сироп і варіть на середньому вогні, помішуючи і знімаючи пінку близько 30 хвилин.
Коли фрукти частково розваряться, перевірте готовність джему, капніть джем на блюдце, залиште на пару хвилин і нахиліть його, якщо крапля не стікає – джем готовий. Розкладіть його ще гарячим по підготовленим стерильним банкам під кришки або в керамічні горщики під пергамент.
Приємного чаювання!
Варення з жовтої сливи Джем з абрикосів без кісточок Джеми Повидло з сливы Сливи на зиму