Коли свіжими і соковитими фруктами вже вдосталь наїлися, можна і заготовити їх у банки. Чим гарний джем – він відмінно підходить для випічки, начинка виходить густа і не випливає. А яке смачне, це сливово – абрикосове частування з шматочками фруктів.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • жовта Слива – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з абрикосів та слив? Стиглі плоди переберіть від сміття, перевірити їх на відсутність підгнилих боків.

Видаліть кісточки і залийте фрукти окропом на 2 хвилини.

Закип’ятіть воду в посуді з товстим дном, всипте в неї цукор і поваріть 3 хвилини. Перекладіть абрикоси і сливи в сироп і варіть на середньому вогні, помішуючи і знімаючи пінку близько 30 хвилин.

Коли фрукти частково розваряться, перевірте готовність джему, капніть джем на блюдце, залиште на пару хвилин і нахиліть його, якщо крапля не стікає – джем готовий. Розкладіть його ще гарячим по підготовленим стерильним банкам під кришки або в керамічні горщики під пергамент.

Приємного чаювання!

Варення з жовтої сливи Джем з абрикосів без кісточок Джеми Повидло з сливы Сливи на зиму