Варіння такого варення відбувається в щадному режимі, тому плоди залишаються непошкодженими, а сироп виходить янтарно-прозорим. Крім краси абрикосів, зберігається і їх користь – велика частина вітамінів не встигає зруйнуватися.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси (без кісточок) – 700 гр.
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Як почати готувати варення з абрикосів в сиропі? Для приготування варення вибираємо стиглі, м’які плоди. Ретельно промиваємо їх, прибираємо дефектні екземпляри. Обсушуємо абрикоси і розрізаємо кожне навпіл. Виймаємо кісточки. Кладемо нарізані абрикоси в широку миску або таз і засипаємо цукровим піском. Залишаємо на деякий час, щоб плоди пустили сік.
Періодично абрикоси з цукром слід струшувати, щоб цукор рівномірно обволікав плоди, і вони активніше випускали сік. Не рекомендується перемішувати лопаткою або ложкою, бо можна перетиснути ніжні абрикоси.
Коли виділиться велика кількість соку, вливаємо до абрикосам зазначену норму води і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння на низькій температурі. Коли варення закипить, даємо йому прокипіти зі слабкою інтенсивністю п’ять хвилин і вимикаємо плиту, охолоджуємо варення. Потім знову нагріваємо до кипіння і охолоджуємо. Повторюємо процедуру ще раз.
Коли варення прокипить в третій раз, варіння закінчуємо і готове варення в гарячому вигляді розливаємо по простерилизованным банкам. Закриваємо простерилизованными кришками. Даємо банкам з варенням повністю охолонути і прибираємо в місце зберігання.
Приємного апетиту!
Абрикоси в сиропі без стерилізації на зиму Абрикоси в сиропі на зиму Абрикоси в сиропі часточками без стерилізації на зиму Абрикоси в сиропі часточками на зиму Абрикоси на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Королівське варення з абрикосів