Дуже смачне, ароматне варення. Таку заготовку, напевно, навіть можна назвати десертом. Абрикосова маса з ароматом кориці і вкрапленнями хрустких горіхів – це справжні ласощі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси (очищений) – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Кориця – 1 паличка
- Волоський горіх – 150 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з абрикосів з волоським горіхом і апельсином. Волоські горіхи перебираємо від випадкових вмикань і обсмажуємо на сухій сковороді сім-вісім хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб не пригоріли. Після смаження рубаємо їх на великі шматочки.
Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві половини і виймаємо кісточки. Пропускаємо очищені абрикоси через м’ясорубку. Апельсин промиваємо, обсушуємо, ріжемо на шматки і видаляємо кісточки, щоб не горчили. Пропускаємо апельсин через м’ясорубку, з’єднайте з абрикосами.
Додаємо цукор, перемішуємо, ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Варимо при помішуванні десять хвилин. Потім додаємо паличку кориці, проварюємо ще десять хвилин і дістаємо її.
Додаємо рубані волоські горіхи. Перемішуємо, варимо ще десять хвилин і знімаємо з плити.
Готове гаряче варення розкладаємо по сухим чистим стерильним банкам і закручуємо сухими чистими, стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Абрикосове варення з апельсином Варення з абрикосів з волоськими горіхами Варення з абрикосів з орехами Варенье