Дуже смачне, ароматне варення. Таку заготовку, напевно, навіть можна назвати десертом. Абрикосова маса з ароматом кориці і вкрапленнями хрустких горіхів – це справжні ласощі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси (очищений) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кориця – 1 паличка
  • Волоський горіх – 150 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з абрикосів з волоським горіхом і апельсином. Волоські горіхи перебираємо від випадкових вмикань і обсмажуємо на сухій сковороді сім-вісім хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб не пригоріли. Після смаження рубаємо їх на великі шматочки.

Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві половини і виймаємо кісточки. Пропускаємо очищені абрикоси через м’ясорубку. Апельсин промиваємо, обсушуємо, ріжемо на шматки і видаляємо кісточки, щоб не горчили. Пропускаємо апельсин через м’ясорубку, з’єднайте з абрикосами.

Додаємо цукор, перемішуємо, ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Варимо при помішуванні десять хвилин. Потім додаємо паличку кориці, проварюємо ще десять хвилин і дістаємо її.

Додаємо рубані волоські горіхи. Перемішуємо, варимо ще десять хвилин і знімаємо з плити.

Готове гаряче варення розкладаємо по сухим чистим стерильним банкам і закручуємо сухими чистими, стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Абрикосове варення з апельсином Варення з абрикосів з волоськими горіхами Варення з абрикосів з орехами Варенье