Баночка такого варення порадує не тільки яскравим цікавим смаком, але також красивим бурштиновим кольором, свіжим ароматом і апетитним виглядом. Абрикоси не втрачають форму і виглядають дуже привабливо – справжнє літо в баночці!


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Абрикоси – 3 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Волоський горіх – 400 гр.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з абрикосів з волоськими горіхами, лимоном і апельсином. Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід надрізаємо і виймаємо кісточки.

В посуд для варіння варення змішуємо воду і цукор, перемішуємо і ставимо на плиту. Нагріваємо при помішуванні до розчинення.

Викладаємо в сироп абрикоси, акуратно перемішуємо і вимикаємо плиту. Даємо плодам в сиропі охолонути.

Апельсини і лимон вимиваємо. Обсушуємо, ріжемо на шматки і видаляємо кісточки, щоб не горчили. Пропускаємо цитруси через м’ясорубку або блендер – потрібно отримати однорідну масу.

До абрикосам додаємо очищені волоські горіхи, перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Даємо охолонути.

Тепер додаємо до абрикосам цитрусову масу, перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо одну хвилину.

Готове гаряче варення розкладаємо по сухим чистим стерильним банкам і закручуємо сухими чистими, стерильними кришками. Даємо варенню охолонути і прибираємо його на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Абрикосове варення з апельсином Абрикосове варення з лимоном Варення Варення з абрикосів на зиму Варення з цілих абрикосів