Баночка такого варення порадує не тільки яскравим цікавим смаком, але також красивим бурштиновим кольором, свіжим ароматом і апетитним виглядом. Абрикоси не втрачають форму і виглядають дуже привабливо – справжнє літо в баночці!
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Абрикоси – 3 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Волоський горіх – 400 гр.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з абрикосів з волоськими горіхами, лимоном і апельсином. Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід надрізаємо і виймаємо кісточки.
В посуд для варіння варення змішуємо воду і цукор, перемішуємо і ставимо на плиту. Нагріваємо при помішуванні до розчинення.
Викладаємо в сироп абрикоси, акуратно перемішуємо і вимикаємо плиту. Даємо плодам в сиропі охолонути.
Апельсини і лимон вимиваємо. Обсушуємо, ріжемо на шматки і видаляємо кісточки, щоб не горчили. Пропускаємо цитруси через м’ясорубку або блендер – потрібно отримати однорідну масу.
До абрикосам додаємо очищені волоські горіхи, перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Даємо охолонути.
Тепер додаємо до абрикосам цитрусову масу, перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо одну хвилину.
Готове гаряче варення розкладаємо по сухим чистим стерильним банкам і закручуємо сухими чистими, стерильними кришками. Даємо варенню охолонути і прибираємо його на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Абрикосове варення з апельсином Абрикосове варення з лимоном Варення Варення з абрикосів на зиму Варення з цілих абрикосів