Для початку вариться сироп з цукром, бадьяном, корицею і соком цілого лимона. Туди додаються нарізані абрикоси і все готується на середньому вогні. Готове варення зберігається в стерилізованих банках і подається до столу з чаєм.
Інгредієнти: на 2 л.
- Абрикоси – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Бадьян – 2 зірки
- Кориця – 1 шт.
- Вода – 50 мл
- Ядерця абрикосів – 1 жменя
Процес приготування:
Готувати варення з абрикосів з ядерцями і лимоном просто! Абрикоси поміщаємо в глибоку ємність і заливаємо на кілька хвилин холодною водою. Далі зливаємо її і ретельно промиваємо. Висушуємо за допомогою паперового рушника.
Розрізаємо фрукти навпіл. Виймаємо кісточки і знімаємо з них шкаралупу.
Беремо глибоку каструлю і насипаємо туди цукровий пісок, видавлюємо сік цілого лимона і наливаємо воду.
Додаємо бадьян, паличку кориці і ставимо все на вогонь. Варимо на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
Відправляємо до сиропу очищені кісточки і шматочки абрикоса.
Варимо на середньому вогні протягом 20 хвилин, постійно помішуючи, щоб варення не пригоріло.
Як тільки абрикоси стануть прозорими, протираємо через сито і відправляємо в каструлю разом з прянощами і ядерцями.
Варимо на невеликому вогні ще 10 хвилин.
Банки ретельно миємо і стерилізуємо зручним способом. Переливаємо в них варення і закриваємо кришкою. Вживаємо готовий продукт в чистому вигляді або додаємо в випічку. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів азербайджанською Варення з абрикосів з горіхами Варення з абрикосів з ядерцями Варення з абрикосів на зиму