Для початку вариться сироп з цукром, бадьяном, корицею і соком цілого лимона. Туди додаються нарізані абрикоси і все готується на середньому вогні. Готове варення зберігається в стерилізованих банках і подається до столу з чаєм.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Абрикоси – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Бадьян – 2 зірки
  • Кориця – 1 шт.
  • Вода – 50 мл
  • Ядерця абрикосів – 1 жменя

Процес приготування:

Готувати варення з абрикосів з ядерцями і лимоном просто! Абрикоси поміщаємо в глибоку ємність і заливаємо на кілька хвилин холодною водою. Далі зливаємо її і ретельно промиваємо. Висушуємо за допомогою паперового рушника.

Розрізаємо фрукти навпіл. Виймаємо кісточки і знімаємо з них шкаралупу.

Беремо глибоку каструлю і насипаємо туди цукровий пісок, видавлюємо сік цілого лимона і наливаємо воду.

Додаємо бадьян, паличку кориці і ставимо все на вогонь. Варимо на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться.

Відправляємо до сиропу очищені кісточки і шматочки абрикоса.

Варимо на середньому вогні протягом 20 хвилин, постійно помішуючи, щоб варення не пригоріло.

Як тільки абрикоси стануть прозорими, протираємо через сито і відправляємо в каструлю разом з прянощами і ядерцями.

Варимо на невеликому вогні ще 10 хвилин.

Банки ретельно миємо і стерилізуємо зручним способом. Переливаємо в них варення і закриваємо кришкою. Вживаємо готовий продукт в чистому вигляді або додаємо в випічку. Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів азербайджанською Варення з абрикосів з горіхами Варення з абрикосів з ядерцями Варення з абрикосів на зиму