З сезонних абрикосів виходить смачне однорідне варення, яке можна згустити за допомогою готового желюючий цукру. Кісточки попередньо видаляються, вага сировини вказаний вже без них.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Абрикоси – 1,5 кг
- желюючий Цукор – 750 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з абрикосів з желюючою цукром, необхідно вимити добірні абрикоси, дати їм трохи обсохнути. Порізати плоди навпіл, видалити кісточки. Далі половинки абрикосів можна порізати ще на кілька частин.
Скласти шматочки абрикос в чашу блендера і пробити до однорідності.
Відважити потрібну кількість абрикосового пюре.
Засипати пюре желюючою цукром і дати постояти близько 1 години.
Перемішати заготівлю через годину.
Поставити каструлю з сумішшю на середній вогонь, довести до кипіння, ретельно проходячи ложкою або лопаткою по дну каструлі, щоб суміш не пригоріла.
Варити абрикосове варення 6 хв. після закипання, збавивши вогонь до слабкого і знімаючи піну.
Вимиті банки і кришки простерилізувати в духовці. Розлити гарячий продукт по банках, закрити або закрити їх кришками. Перевернути банки з варенням догори дном, укутати товстою ковдрою і дати охолонути протягом доби, потім перенести на зберігання в льох.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з абрикосів без кісточок