Варення з аґрусу без кісточок має дуже ніжну однорідну консистенцію, воно обов’язково сподобається вам і вашим близьким. Таке варення можна додавати в каші, таке блюдо для сніданку сподобається дітям.
Інгредієнти: на 3 л.
- Агрус – 1 кг
- Цукор-пісок – 1.2 кг
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 1.25 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з аґрусу без кісточок. Ягоди агрусу переберіть від сміття і поганих ягід, промийте кілька разів під холодною водою.
Кожну ягоду розріжте навпіл і перекладіть в каструлю, туди ж видавіть сік одного лимона і налийте воду. Варіть ягоди на повільному вогні 20 хвилин після закипання.
Остуженную ягідну масу протріть через сито або відіжміть через складену вдвічі марлю.
Отриманий сік змішайте з цукром, поставте на вогонь і варіть 5 хвилин на сильному вогні після закипання.
Гаряче варення розлийте по сухим стерилізованим банкам, загорніть, укутайте їх в ковдру і залиште остигати.
Приємного апетиту!
Агрус з лимоном на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з аґрусу п'ятихвилинка на зиму Варення з зеленого крыжовника Варенье Царський (смарагдове) варення з аґрусу