Варення з агрусу з червоною смородиною – це оригінальне смакове поєднання, яке стане ідеальним доповненням до млинців і чаю! Тонкий смак желеподібного джему з цільними ягідками смородини нікого не залишить байдужим!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Аґрус – 400 гр.
  • Смородина червона – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати варення з агрусу з червоною смородиною? Перебираємо ягоди: у смородини прибираємо зайві гілочки і листочки, а у агрусу відриваємо хвостики.

Тепер промиваємо ягоди під проточною водою.

Агрус висипаємо в каструлю і за допомогою блендера перетворюємо його в пюреобразную масу.

Тепер в каструлю засипаємо цукровий пісок і вливаємо весь об’єм води.

Суміш ретельно перемішуємо і ставимо на плиту десь на 15 хв., до того, як цукор добре розчиниться.

Тепер можна додати і червону смородину, вогонь при цьому не зменшуємо. Тримаємо каструлю на плиті ще 10 хв, періодично помішуючи. Варення придбає червонуватий відтінок.

Розливаємо варення по стерилізованим банкам і закатуємо.

Відправляємо баночки на полицю! Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з червоного агрусу Царський (смарагдове) варення з аґрусу Червона смородина на зиму