Варення з агрусу з червоною смородиною – це оригінальне смакове поєднання, яке стане ідеальним доповненням до млинців і чаю! Тонкий смак желеподібного джему з цільними ягідками смородини нікого не залишить байдужим!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Аґрус – 400 гр.
- Смородина червона – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати варення з агрусу з червоною смородиною? Перебираємо ягоди: у смородини прибираємо зайві гілочки і листочки, а у агрусу відриваємо хвостики.
Тепер промиваємо ягоди під проточною водою.
Агрус висипаємо в каструлю і за допомогою блендера перетворюємо його в пюреобразную масу.
Тепер в каструлю засипаємо цукровий пісок і вливаємо весь об’єм води.
Суміш ретельно перемішуємо і ставимо на плиту десь на 15 хв., до того, як цукор добре розчиниться.
Тепер можна додати і червону смородину, вогонь при цьому не зменшуємо. Тримаємо каструлю на плиті ще 10 хв, періодично помішуючи. Варення придбає червонуватий відтінок.
Розливаємо варення по стерилізованим банкам і закатуємо.
Відправляємо баночки на полицю! Приємного апетиту!
Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з червоного агрусу Царський (смарагдове) варення з аґрусу Червона смородина на зиму