Приголомшливе ароматне варення з м’ятою має дивний і незвичайний смак. Лимонна кислота допоможе зберегти заготовку до наступного літа, але якщо ягода дуже кисла, можна і без неї. Готувати потрібно в кілька етапів, тому очікування охолодження заготовки займе якийсь час.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Аґрус – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- М’ята свіжа – 3 шт.
- Вода – 1 склянка
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати варення з агрусу з м’ятою? Ягоди добре вимийте, обріжте ножицями хвостики з обох сторін і ще раз промийте, дайте стекти з неї рідини. Гілочки м’яти промийте і трохи просушіть серветкою.
Ягоди разом з м’ятою складіть у каструлю з товстим дном.
Окремо покладіть цукор у воду і зваріть сироп, покипятив приблизно 3 хвилини, щоб цукор повністю розчинився. Додайте гарячий сироп до ягід і залиште постояти під кришкою до повного охолодження, приблизно 6-8 годин.
Закип’ятіть варення на середньому вогні і знову залиште остигати під кришкою. Знову його закип’ятіть і поваріть 20 хвилин, видаліть гілки м’яти і додайте лимонку.
варення Розлийте по стерильним банкам і закатайте. Переверніть банки і накрийте ковдрою до наступного дня для повного остигання. Поставте варення в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення Варення з агрусу на зиму Варення з зеленого агрусу Царський (смарагдове) варення з аґрусу