Приголомшливе ароматне варення з м’ятою має дивний і незвичайний смак. Лимонна кислота допоможе зберегти заготовку до наступного літа, але якщо ягода дуже кисла, можна і без неї. Готувати потрібно в кілька етапів, тому очікування охолодження заготовки займе якийсь час.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Аґрус – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • М’ята свіжа – 3 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати варення з агрусу з м’ятою? Ягоди добре вимийте, обріжте ножицями хвостики з обох сторін і ще раз промийте, дайте стекти з неї рідини. Гілочки м’яти промийте і трохи просушіть серветкою.

Ягоди разом з м’ятою складіть у каструлю з товстим дном.

Окремо покладіть цукор у воду і зваріть сироп, покипятив приблизно 3 хвилини, щоб цукор повністю розчинився. Додайте гарячий сироп до ягід і залиште постояти під кришкою до повного охолодження, приблизно 6-8 годин.

Закип’ятіть варення на середньому вогні і знову залиште остигати під кришкою. Знову його закип’ятіть і поваріть 20 хвилин, видаліть гілки м’яти і додайте лимонку.

варення Розлийте по стерильним банкам і закатайте. Переверніть банки і накрийте ковдрою до наступного дня для повного остигання. Поставте варення в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з агрусу на зиму Варення з зеленого агрусу Царський (смарагдове) варення з аґрусу