Приготуємо варення з аличі в мультиварці. Перший етап – распарим плоди, щоб було зручно протерти їх через сито і отримати пюре. Другий етап – пюре змішуємо з цукровим піском і уварюють його до густоти.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Алича – 1,3 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з аличі в мультиварці. Аличу перебираємо, миємо, плоди з ознаками псування викидаємо. Поміщаємо підготовлені плоди в чашу мультиварки. Вливаємо сорок мілілітрів води ставимо режим «Компот». Готуємо двадцять хвилин.
Після цього аличу відкидаємо на друшляк і протираємо. Кісточки викидаємо, а пюре зважуємо.
Необхідно, щоб пропорція цукру і пюре була 1:1. Змішуємо пюре з цукром.
Чашу з майбутнім джемом ставимо в мультиварку, вибираємо режим «Варення» на півтори години.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Готове гаряче варення розливаємо по стерильним банкам. Закочує їх кришками, перевертаємо їх догори дном, щоб перевірити герметичність. Даємо джему повністю охолонути. Прибираємо варення на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного аппетита!
Джеми