Варення з аличі з кісточками готують не тому, що не хочеться займатися очищенням ягід. Таке варення на порядок вище за смаковими якостями, ніж зварене з очищеної аличі. Готують варення з різних сортів аличі, тільки важливо, щоб вона не була перезрілої і зберегла кислинку. Для надійності зберігання, цукор повинен становити не менше 60% обсягу заготівлі і в середньому беруть у співвідношенні до аличі 1:1. Для збереження цілісності плодів аличу витримують у сиропі не менше 10 годин.
Інгредієнти: на 1 л.
- Алича – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з аличі з кісточками без стерилізації на зиму. Спочатку відберіть хорошу аличу для варення і відміряйте кількість фруктів і цукру відповідно до рецептури. Потім аличу промийте і кожну ягідку проколіть гострим предметом в декількох місцях, щоб шкірка не лопнула при варінні.
Алича сама по собі є щільною і для варіння варення до неї додають воду. В окремій каструлі зваріть сироп з розрахованого кількості цукру і води.
Підготовлену аличу покладіть в гарячий сироп і залиште на 10 годин для настоювання. Якщо ви обмежені часом, то досить наполягати аличу в сиропі до повного його охолодження.
Після закінчення часу настоювання, варення на середньому вогні доведіть до кипіння.
З поверхні закипевшего варення зніміть всю пінку. Проваріть протягом 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь. Варення залиште на 4 години для охолодження і потім повторно проварити на невеликому вогні до готовності. Капніть трохи сиропу на блюдце, якщо крапля не розтікається, значить, варення готове.
Гаряче варення розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки, щільно закупорьте прокип’яченими металевими кришками і після охолодження перенесіть їх в місце зберігання.
Смачних і вдалих заготовок!
Варення Варення з алычи